dam-slider

Een werkdag in de praktijk van ‘DION Arbo & Milieu’

‘Om 08.30 uur een kort overleg met de naaste collega’s onder het genot van een kop koffie. Om 09.30 uur moet ik bij de klant zijn voor een opname van de RI&E. Verdorie, had ik de poolauto nu wel gereserveerd? Oh ja, gelukkig. Daar ben ik, mooi op tijd. Samen met de KAM-coördinator maak ik een rondgang. Het is een interessant productieproces, we leren van elkaar en kijken met onze eigen (veiligheid)bril. Is het normaal dat de heftrucks hier zo door de bocht scheuren? ‘Ik ben blij dat jou dit ook opvalt, zou je dit alsjeblieft willen noteren’, zegt de KAM-coördinator. ‘Kunnen jullie trouwens ook een offerte maken voor het opstellen van een explosieveiligheidsdocument?’ Gelukkig beheerst mijn collega dat als geen ander, dus ja, dat ga ik regelen.

12.30 uur ben ik weer terug, snel nog even een lunchwandeling maken samen met een aantal collega’s van de andere afdelingen. Vervolgens begin ik alvast met het uitwerken van de RI&E opname. Handig die softwaresystemen waarin de wetsartikelen al voorgeprogrammeerd zijn.

Ondertussen belt mijn collega of ik hem even kan assisteren met het uitzetten van stofmetingen (statieven met pompen). Natuurlijk kan dat, ik trek mijn werkschoenen aan. Gelukkig is het bij een bedrijf op het industrieterrein ‘aan de overkant’. Hierna ga ik weer verder met de uitwerking/rapportage. Hoe zat ook alweer de routering van vluchtwegen? Gelukkig heeft mijn collega dit al eens eerder uitgezocht en kan ik deze informatie hiervoor gebruiken.

Er komt een mailtje binnen van een organisatie of wij iets kunnen betekenen op het gebied van ondersteuning bij hun veiligheidsproces. Dat bedrijf ken ik en ligt mooi op de route naar huis. Snel even bellen, ze hebben om 16:00 uur nog tijd. Goed gesprek gehad, morgen ga ik de verkregen informatie vertalen in een maatwerkofferte. Nu op naar de piepers!’